Helty Flow 800 môže byť inštalovaný bez náročných stavebných prác a bez zložitých potrubí: ideálny na vetranie stredne veľkých vnútorných priestorov, zaručujúci pohodlie bez plytvania energie.

Spolužitie s COVID-19 vyžaduje prehodnotenie a prepracovanie vnútorných priestorov, v ktorých je pravdepodobnejšie vytvorenie zhromaždení. Obchodné miesta, ubytovacie zariadenia, ale predovšetkým školské triedy a škôlky sú najviac ohrozenými miestami, kde spoločenská vzdialenosť a použitie masiek nemusí stačiť na to, aby sa zabránilo nákaze.

V uzavretých miestnostiach, ako sú školy, stačí prítomnosť infikovanej osoby (aj bezpríznakovej) na kontamináciu životného prostredia a zvýšenie koncentrácie vírusu vo vzduchu v krátkom čase. Vírusom nabité častice bioaerosólu s menej ako 10 mikrónmi môžu v skutočnosti pokračovať v obehu hodiny v uzavretých prostrediach, kde nie je dostatočná obnova vzduchu zvonku.

Predseda UNESCO pre výchovu pre zdravie a trvalo udržateľný rozvoj nedávno vydal konkrétne odporúčania zamerané na zabezpečenie primeranej kvality ovzdušia v triedach, medzi ktorými je aj dôležitosť poskytovania optimálneho vetrania aj prostredníctvom technológií určených na nútené vetranie a čistenie vzduchu.

Štúdia University of Cassino tiež zdôraznila, že zavedením účinného ventilačného systému a výmenou okolitého vzduchu za objem rovný 6-krát za hodinu sa riziko môže znížiť o 80% v porovnaní s triedou bez výmeny, v rámci bezpečnostnej rezervy.

Spoločnosť Helty, ktorá je vedúcou spoločnosťou v sektore riadenej mechanickej ventilácie a komfortu bývania, vytvorila Flow 800, novú decentralizovanú jednotku VMC s veľkým prietokom, aby uspokojila rastúcu potrebu vkladania ventilačných systémov do veľkých miestností, ako sú napríklad učebne, vzduch, ktorý predstavuje pridanú škálu konkrétnych riešení pre domácnosti.

Zdravý vzduch pre bezpečnejšie učebne

Nový systém Helty Flow 800 predstavuje efektívne riešenie na neustále zavádzanie čerstvého vzduchu bohatého na kyslík a čisteného od znečisťujúcich látok, aby sa zaistila najlepšia úroveň pohodlia vo vnútorných priestoroch. Táto technológia je navrhnutá na vkladanie do veľkých miestností – škôl, ale aj komerčných zariadení, hotelov, domov s opatrovateľskou službou – má rýchlosť prúdenia vzduchu až 800 m3 / h a umožňuje moduláciu ventilácie v desiatich rôznych rýchlostiach, aby bola zaručená správna výmena vzduchu.

Vďaka prítomnosti dvojitého filtra F9 / G3 čistí Flow800 vonkajší vzduch pred jeho zavedením do miestností a vyčistí ho od znečisťujúcich látok, peľu, baktérií a jemných častíc PM10 a PM2,5.

Na želanie môže byť tiež vybavený snímačom CO2 a UV-C lampou na sanitáciu vzduchu. Ultrafialové svetlo vám umožňuje bojovať proti baktériám prenášaným vzduchom a pôsobiť proti ich infekčnému náboju a reprodukcii.

Vetrajte bez otvárania okien

Zverenie riadenia zmeny vzduchu do tohto riešenia znamená aj zníženie odpadu a nákladov na energiu spojenú s vetraním a otvorením okien, čo zvyčajne ruší používanie vykurovacích a klimatizačných systémov.

Prítomnosť proti-prúdového entalpického výmenníka tepla s dvojitým priečnym tokom v jednotke Helty v skutočnosti umožňuje spätné získanie až 82% tepla obsiahnutého v odchádzajúcom vzduchu a jeho použitie na ohrev prichádzajúceho vzduchu.

Nútené vetranie s filtráciou privádzaného vzduchu chráni obyvateľov pred vstupom smogu a jemného prachu a pred nekontrolovateľnými prúdmi studeného vzduchu, ktoré by sa v zimných mesiacoch vyskytli v prípade vetrania zvereného iba oknám. Tento aspekt je veľmi dôležitý, pretože znižuje riziko prechladnutia a sezónnych chorôb spôsobených tepelným šokom v prospech pohodlia a produktivity žiakov a učiteľov.

Ideálne pre dodatočné vybavenie VMC bez invazívnych prác

Vysoko výkonný a tichý systém Flow 800 je možné ľahko integrovať do existujúcich budov bez potreby vedenia a invazívneho muriva: inštalácia na strop vyžaduje dva 250 mm otvory na obvodovej stene budovy, aby sa zabezpečilo riadenie prúdenia vzduchu a výstup, alebo v alternatívnej konfigurácii štyri otvory 125 mm. Ale nielen: ako decentralizovaný systém tento ventilačný model uspokojuje potreby výmeny vzduchu triedy za triedou, zabraňuje recirkulácii vzduchu a chráni pred možným transportom patogénov z jednej miestnosti do druhej.

Okrem toho absencia obmedzuje na minimum pravidelné hygienické operácie, ktoré sú nevyhnutné pre tradičné centralizované systémy, ktorých potrubie sa môže stať biotopom pre množenie baktérií a patogénov.

Jedinou plánovanou údržbou je výmena vzduchových filtrov, priemerne raz ročne; je tu tlakový senzor, ktorý automaticky kontroluje prítomnosť nečistôt na filtroch a indikuje, kedy je čas ich vymeniť.