Pandémia COVID-19 a obavy z návratovej vlny koronavírusu spôsobili, že otázka zdravia ovzdušia, hygieny životného a pracovného prostredia boli ústrednými témami. S väčším povedomím o rizikách a preventívnych opatreniach, významne rastie potreba technológií schopných zaručiť bezpečnosť a prevenciu vo všetkých domácich a pracovných priestoroch.

Spoločnosť Helty, verná poslaniu prinášať zdravý vzduch do každej miestnosti, uvádza na trh Flow Easy UV: prvé nástenné zariadenie RMV (riadené mechanické vetranie) vybavené lampou UV-C.

Kombinovaný účinok proti znečisťujúcim látkam a baktériám

Absolútnou novinkou v tomto odbore je Flow Easy UV, riešenie typu všetko v jednom , ktoré kombinuje riadené mechanické vetranie s filtráciou vzduchu a čistením vzduchu ultrafialovým žiarením. UV technológia už známa pre svoj výrazný germicídny a baktericídny účinok, ktorá sa bežne požíva v nemocniciach kvôli jej účinnosti pri dezinfekcií. Emisia ultrafialových lúčov určitej frekvencie (UV-C s vlnovou dĺžkou 254 nm) a špeciálnymi žiarovkami vyrobenými z čistého kremenného skla, Vám umožňuje bojovať proti najmenším mikroorganizmom zásahom do DNA  a pôsobením proti ich reprodukcií.

Táto technológia pracuje na iných princípoch ako tradičná filtrácia a môže byť obzvlášť efektívna pri znižovaní bakteriálnej záťaže vzduchu a prchavých látok.

Flow EASY UV sa zrodil z túžby zefektívniť a integrovať technológie Helty s cieľom zlepšiť kvalitu vzduchu pomocou inteligentných a minimálne invazívnych produktov. Preto bola zvolená konštrukcia na začlenenie žiarovky do presného systému s dvojitým prúdením RMV, ktorý replikuje prirodzené čistiace pôsobenie slnečného žiarenia a zosilňuje ho tak, aby sa znížili všetky škodliviny rozptýlené vo vzduchu.

Filtruje, čistí a vymieňa vzduch: Ako funguje Flow Easy UV

Prúd čerstvého vzduchu nasávaný zvonka, ktorý je v prvom prípade vyčistený dvojitým vstupným filtrom F7+G4, ktorý zastavuje jemný prach PM10,PM2,5 a peľ, prechádza cez UV-C zdroj svetla s dĺžkou vlna 254 nanometrov, ktorá zvyšuje úroveň dezinfekcie vzduchu pred jeho zavedením do vnútorného prostredia.

Týmto spôsobom je možné kombinovať výhody filtrácie vzduchu a germicídneho svetla v jednom riešení a zároveň profitovať zo zriedenia znečisťujúcich látok, ktoré umožňuje kontinuálna a automatická výmena vnútorného vzduchu s vonkajším vzduchom bohatým na kyslík.

Vďaka 4 prietokom vzduchu v rozmedzí od 10 do 37 metrov kubických za hodinu a funkcií hyperventilácie s prietokom vzduchu 42 metrov kubických za hodinu je Flow Easy UV dimenzovaný tak, aby optimálne slúžil miestnostiam do 30 metrov štvorcových.

Je to bezpečné pre domáce použitie a pre prítomnosť ľudí, pretože nedochádza k priamemu kontaktu s UV žiarením. Je to tiež technológia bez ozónu : neprodukuje emisie ozónu, ktoré by mohli spôsobiť podráždenie očí, hrdla a pľúc.

Je preto vhodný pre dodatočné vybavenie VMC v jednotlivých miestnostiach domu – spálne, kuchyne, obývacie izby, podkrovia, pivnice – a v malých komerčných priestoroch – bary, obchody, kancelárie, čakárne, ordinácie lekárov. Môže to byť tiež dokonalá odpoveď na ubytovacie zariadenia a hotelové izby pripravené na pobyt Covid – 19, kde chcete zabezpečiť potrebnú výmenu a čistenie vzduchu, ale bez použitia dvoch rôznych zariadení.

Vďaka mimoriadne kompaktným rozmerom stroja a inštalácii typu Plug & Play na stenu, ktorá si vyžaduje menej ako hodinu inštalácie a nevyžaduje drahé investície, je ideálnym produktom na odvetrávanie uzavretých priestorov (bez odvádzania energie) a čistenie vzduchu v mnohých architektonických situáciách, vďaka čomu sú pohodlnejšie a chránenejšie.